top of page

Peer Gynt gir støtte til vanskeligstilte i Alfaz.Situasjonen som er oppstått i forbindelse med bekjempingen av Corona viruset er dramatisk og gir alvorlige konsekvenser for ressurssvake personer/familier i vårt nærområde i Spania. Vi har derfor besluttet å bevilge 8.000€ til hjelpeorganisasjonen “Det nytter-Alfaz”.

Vår bistand må ses i lys av denne akutte situasjonen, en hjelp som er relativt ubetydelig for klubbens økonomi, men summen vi bidrar med vil ha stor og kanskje avgjørende betydning for de som mottar vår hjelp.Her følger organisasjonens siste nyhetsbrev:


Det Nytter – Alfas Nyhetsbrev April 2020


HJELP !

For hver eneste dag som går under coronakrisen øker pågangen på de sosiale tjenestene i spanske kommuner. Kommunenes sosialkontor mottar tusenvis av telefonhenvendelser.

Det kommunale apparatet er sprengt mange steder, og uten hjelp fra frivillige organisasjoner hadde sosialtjenesten brutt helt sammen.

I “vårt” område er det likedan. Sosialkontoret arbeider på spreng, og vi har blitt kontaktet både lørdag og søndag.

Frivilligsentralen i Alfas opplever en tredobling av utgifter til matbanken – folk har ikke penger til mat. Ikke penger til bleier, medisiner, husleie – ja vi kunne fortsette.

Vi i Det Nytter - Alfas har nå selvfølgelig bestemt oss for å hjelpe og støtte det vi kan. Vi bidrar med et fast beløp i uken til matbanken, og sosialkontoret har spurt om vi kan hjelpe et antall familier med økonomisk hjelp. Vi har foreløpig sagt at vi kan hjelpe 10 familier.

Mange av våre medlemmer har fått med seg at hjelpebehovet har eksplodert, og vi er ydmyke og svært takknemlige for den responsen vi har fått og får. Flere av våre medlemmer har engasjert seg i å rekruttere venner, bekjente og familie til å være med på hjelpearbeidet.

TUSEN HJERTELIG TAKK

Vi er avhengige av hjelp for å få dette til - og vi er like glad for alle bidrag - både store og små.

Med hilsen

Det Nytter – Alfas

Styret

DnB 1506 24 69045 Vipps 566246 (kjøp og betal)

Banco Sabadell ES1200810673150002180922 BIC BSABESBB

188 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page